Så arbetar vi

På Fridas förskola arbetar vi med åldersindelade grupper för att tillgodose barnens olika behov.

Vi har Safiren för de som är 1-3 år och Rubinen för de som är 3-5 år gamla. Vi lägger stort fokus på att skapa trygga och harmoniska barngrupper där alla blir sedda och kommer till tals.

Vårt erbjudande

Vi öppnar förskolan klockan 07:30. Vid niotiden äter vi lite frukt, sedan arbetar vi tematiskt där vi inkluderar barnets hundra språk som till exempel sång, musik, dans, drama och skapande verksamhet. I arbetet på förskolan är det barnens tankar som ligger till grund för temats utveckling. Vi ser kompetenta barn som deltar i demokratiska beslut och påverkar sin vardag. Vi är mycket ute på gården eller går till närliggande lekplatser.

Vid lunch äter vi mat som vår egen kokerska har lagat. Efter lunch sover de minsta barnen ute i sina vagnar. De andra barnen har en lugn stund där vi läser och berättar sagor. Vi samtalar och läser mycket med barnen på förskolan så att de utvecklar ett rikt språk. På eftermiddagarna har vi båda planerade aktiviteter och fri lek, både inne och ute. Klockan 17:30 stänger vi för dagen.